Ont Span

Ont Span staat voor overgave en overvloed.
Weten dat er vanaf nu genoeg zal zijn.
Het stuifmeel is rijkelijk aanwezig en de bijen hebben de winter overleefd. 
Na een lange winter vol vertrouwen het nieuwe seizoen weer tegemoet kunnen treden.
Er is volop voedsel. De remedie geeft je zelfvertrouwen bij het starten van een nieuwe onderneming of fase in je leven.
Na de tijd van (gedwongen) inkeer in Jezelf ben je klaar om de stap te maken. Deze remedie ondersteunt je daarin en geeft je een natuurlijk zelf vertrouwen. Het heelt je 1ste en 2de chakra. Door naar het 2de chakra te gaan vindt je je ware zelf en wordt je als vanzelf rustig.
Ont Span je en vind je het fundament waaruit de rest kan voortkomen.
Je wordt als het ware gereset naar je eigen DNA. 
 
Ont Span is gemaakt met behulp van bijen. Je eerste chakra wordt versterkt omdat de bijen heel aards en bouwers zijn. De bijen zijn verbonden met hun Imme en leven volgens de natuurlijke orde. De remedie leert grenzen aan te brengen zodat er minder behoefte is aan suiker en je kan ondersteunen bij (het voorkomen van) suikerziekte. Het laat water stromen en je gaat vanuit het hoofd de emotie in je lijf voelen. Je krijgt meer zelfvertrouwen.
 
Yasmijn (8 jaar) verwoordt het als volgt,
Als je je verdrietig en eenzaam voelt dan concentreer je je op de blije energie die wij hebben doorgegeven aan de remedie. En de remedie geeft het aan jou. Het blije energie gaat naar je hart toe en dan ben je niet meer verdrietig of eenzaam en als je de blije energie hebt gekregen heb je meer zelfvertrouwen en je kan dan bijvoorbeeld een salto.